Aircooled Bergharen

Inmiddels is het nieuwe jaar begonnen en heb je misschien het Aircooled Bergharen team gezien op de stand van Keverclub Nederland tijdens het Aircooled Winterfest. De flyers zijn klaar en we staan er netjes bij in polo's dankzij onze sponsor The Real Signmaker uit Eck en Wiel.

De vergaderingen bij Henry en Hannie van de Tolbrug in Bergharen lopen ook op schema.

We zijn druk met het invullen van het programma voor het weekend, in ieder geval is er besloten de oude indeling van vroegere Bergharen versie's te behouden. Voor diegene die er nog nooit geweest zijn, in het midden van het veld staan in een U vorm de marktkramen opgesteld. Binnen deze opstelling worden de activiteiten gehouden, er buiten zal rondom gekampeerd kunnen worden. We zijn bezig ook het achterste weiland er weer bij te krijgen.

De eerste handelaren hebben zich al aangemeld voor een kraam, zo zal o.a. Bus Ok aanwezig zijn met 2 kramen. Handelaren kunnen zich aanmelden via regio.gelderland@keverclub.nl

Camping de Tolbrug heeft al vele jaren een prachtige plek geboden om een mooi treffen neer te zetten, in de beginjaren werd deze ruimte aangeboden door Toon en Mirjam Clement de toenmalige eigenaren van de Tolbrug. Vele jaren is het een drukbezocht treffen geweest. Nadat zij besloten om de camping te verkopen is deze in handen van een investeringsmaatschappij gekomen. Er zouden chalets op het veld komen en dat was het einde voor het treffen van Regio Gelderland er werd uitgeweken naar Appeltern.

De investeringsmaatschappij heeft het gebouw en de camping gebruikt om Poolse arbeiders onder te brengen, de chalets zijn er nooit gekomen en het veld bleef er verwaarloosd bij liggen.

Tot dat Hannie en Henry van de Heuvel de scepter gingen zwaaien op Camping de Tolbrug, zij runnen het plaatselijke Hill's cafetaria en waren super gemotiveerd om de Tolbrug over te nemen.

Na maanden kappen, snoeien en ruimen kwam de Tolbrug weer tot leven, het restaurant werd verbouwd en kreeg de naam Hill's eetcafe, nieuwe toiletten en douches werden op de camping geplaatst. Het moet er weer net zo gaan bruisen als dat het deed toen de familie Clement nog eigenaar was, aldus Henri.

Diverse activiteiten worden er gehouden, ook op het veld worden er Higland games gehouden en voor de kinderen zijn er diverse mogelijkheden zich te vermaken er zijn zelfs grote ballen aanwezig waarmee de kinderen over het water van de wetering kunnen lopen die naast het veld ligt. Anders zijn er nog de trampolines en skelters waarmee zij zich kunnen vermaken.

Buiten naast het restaurant is een barbecueplaats gemaakt met een gezellige tent erbij. Dit biedt ons ook een hoop mogelijkheden.

Regelmatig wordt er bij de Tolbrug gevraagd wanneer de kevers er weer terug komen, Henri en Hannie antwoordde iedere keer dat ze dat best leuk zouden vinden.

Nadat wij afgelopen zomer gezellig op het terras aan de Wetering onze plannen bekend maakten aan Henri en Hannie was de zaak zeer snel rond. En kunnen Henri en Hannie vol trots vertellen dat de kevers weer terug zijn in September 2016.

Namens Team Aircooled Bergharen

Harold Domensino
Team Aircooled Bergharen

Copyright 2018 Aircooled Bergharen. All rights reserved.